فرقی نمیکند که در کدام فصل قرار داریم، چای در هر صورت دارای طعم منحصر به فردی است که فرقی نمیکند که به صورت داغ یا سرد سرو شود. ولی بیشتر تاثیرات چای در موقعی است که چای تازه باشد. تحقیقات زیادی بر روی تاثیرات چای بر بهبود سلامتی پافشاری دارند.
در جدیدترین تحقیقی که از یک روزنامه اروپایی منتشر شده، تعداد بیشتر از صد هزار فرد بزرگسال چینی که به طور معمول روزانه، چای مینوشیدند شرکت کردند که ثابت شد نوشیدن مقدار ثابتی چای در طول روز به بهبود سلامت قلب و مرگ های آنی به دلیل سکته را تا حد ممکن کاهش میدهد.
چای سبز دارای تاثیرات قویتری نسبت به چای سیاه است. بر طبق یافتههای جدید، فردی که ۵۰ سال درحال نوشیدن مداوم چای است، دچار مشکلات قلبی کمتری میشود و از طول عمر بیشتری نسبت به کسی است که در طول عمر خود اصلا یا به مقدار خیلی کم چای نوشیده است.
چای دارای آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدان هایی که درون چای وجود دارند، مانع ایجاد رسوب درون رگ میشوند و بدن را از صدمات ناشی از آلودگی ها حفظ میکنند. آنتی اکسیدانهای درون چای سفید بیشتر از چای سیاه و سبز است، در نتیجه چای سفید فواید بیشتری دارد.
کافئین کمتر نسبت به قهوه
دمنوشهای گیاهی فاقد کافئین هستند در حالی که چایهای سنتی حداقل از ۵۰ درصد کافئین کمتری نسبت به قهوه برخوردارند. این یعنی کسانی که چای مینوشند از تاثیرات کافئین بر روی سیستم عصبی مصون هستند.
کمتر شدن ریسک ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته به وسیله چای
بر طبق تحقیقی که درسال ۲۰۱۶ منتشر شد، درکسانی که حداقل در روز یک یا سه فنجان چای مینوشند، ریسک سکته قلبی ۲۰ درصد و ریسک ایست قلبی ۳۵ درصد کاهش پیدا میکند. کسانی که در طول روز مقدار ۴ فنجان یا بیشتری چای سبز مینوشند از ۳۲ درصد احتمال کمتری برای داشتن سکته قلبی برخوردارند و سطح کلسترول LDL در خون این افراد کمتر است.
چای راهکاری برای محافظت از استخوانها
با توجه به تحقیقاتی که در این مورد بر روی حیوانات انجام گرفته، نوشیدن چای سبز بر سلامتی استخوانها تاثیر دارد. گیاهی به نام مورینگا(Moringa) که بومی آسیای جنوبی است، به خاطر خواص درمانیاش در حال تبدیل شدن به جایگزینی برای شیر است. با دارا بودن کلسیم بیشتر، آهن، ویتامین آ و کا، چای مورینگا بهترین نوشیدنی جایگزین برای سلامت و محافظت استخوانها است.
چای عامل لبخند زیباتر
محققان ژاپنی به یافتههایی رسیدهاند که نشان میدهد چای برای سلامت دندان و دهان مفید است. درواقع نوشیدن چای با تغییر PH دهان، از دندان و دهان محافظت میکند و حتی از زخمهای دهان جلوگیری میکند.
چای در تقویت سیستم ایمنی موثر است
تحقیقات حاکی از آن است که چای، سلولهای موثر بر ایمنی را تقویت میکند که درصورت بیمار شدن بدن این سلولها با سرعت بیشتری به هدف خود برسند و روند بهبود بیماری را تسریع کنند.
با چای به جنگ سرطان بروید
در واقع با نوشیدن چای به طور معمول می توان ریسک ابتلا به سرطان را کاهش داده یا درصورت مبتلا شدن به سرطان راحت تر با آن مبارزه کرد.
چای گیاهی در تسکین دادن دستگاه گوارشی موثر است
چای گیاهی به خصوص دمنوش بابونه، به دلیل اینکه دارای خاصیت ضد التهاب و انتقباض است، برای کسانی که به ناراحتی دستگاه گوارشی مفید است. چای زنجبیل برای بهبود حالت تهوع کاربرد دارد. چای زنجبیل در کنار بابونه تاثیر دو چندان دارد.