بهتر است که سرگذشت این نوشیدنی گرم، محبوب و خارق العاده را بدانید. حال اگر بدانید تاریخچه و قدمت این نوشیدنی محبوب چیست، بیشتر عاشق آن میشوید.
طبق آماری که در طی چندین سال گذشته به دست آمده، چای یکی از پرمصرف ترین و محبوب ترین نوشیدنی در بین سایر نوشیدنیها بعد از آب است.
قبل از اینکه به تاریخچه این نوشیدنی فوق العاده محبوب بپردازیم، در قدم اول لازم است که ابتدا بدانیم خود واژه چای از کجا آمده است؟
واژه چای ابتدا در کشورهای هندوستان و چین شروع به گفتن شد و به مرور زمان این واژه به ایران نیز وارد شد. چای کلمهای است که با شنیدن آن گرمی و طعم بینظیر آن را به یاد آورده و حس میکنید.
با گذشت مدتی اسم این گیاه وارد آفریقا شد که آنها این واژه را از چینیان جنوبی به اسم (چای) یاد گرفتند.
قدمت چای به ۵۰۰۰ سال پیش برمیگردد و اولین بار این گیاه پرخواص در کشور چین کشف شد و با گذشت زمان پزشکان به خواص این نوشیدنی فوق العاده پی بردند.
در گذشته از این چای علاوه بر مصارف پزشکی و خواص دارویی که دارد، در رنگآمیزی نیز استفاده میکردند. اروپاییها برای اینکه از چای در ساخت گیاهان دارویی بهره ببرند شروع به انجام تحقیقات بیشتر برروی این گیاه عجیب و اسرار آمیز کردند و با آزمایشات زیاد برروی این گیاه پی بردند که گیاه چای پراز خواص بوده و میتوانند از آن هم در علم پزشکی و هم در طب سنتی استفاده کنند.
هلندیها افراد بعدی بودند که در پس از تحقیقات برروی این گیاه تصمیم بر عرضه آن را در مغازههای عطاری کردند.
یکی از پزشکان متخصص اهل هلند، پس از بررسیهایی که راجب چای انجام داد به بقیه مردم گفت: اگر میخواهید سالم زندگی کنید پس چای بنوشید. این حرف آن باعث شد که خرید و کشت چای چندبرابر شود و مردم چای را به عنوان نوعی شفا دهنده یا ناجی نام کنند.
این حرف چنان برروی مردم و حتی سایر مملکتها تأثیر گذاشت که حتی در قرن ۱۸ ملکه انگلستان، چای را به جای آبجو انگلیسی به عنوان نوشیدنی صبحانه انتخاب میکرد.
همانطور که میدانیم مصرف چای در ایران بیشتر از سایر نوشیدنیهاست. اما با این حال سابقه مصرف چای در ایران تقریبا به دو قرن محدود میشود و این در حالیاست که سابقه مصرف چای در اکثر کشورها به بیشتر از ۵ قرن میرسد.
نوشیدن چای در ایران چنان معروف است که در آخرین آماری که از مصرف چای در جهان منتشرشد، تنها ۴ الی ۵ درصد آمار مصرف چای در جهان برای ایران است.
همانطور که گفته شد، قدمت چای به چندین هزار سال پیش برمیگردد. حال بیایید باهم به انواع چای که هرکدام برای خودشان خواص و فوایدی دارند، بپردازیم.
در کشور انگلستان و آسیای شرقی چای بیشترین مصرف خود را دارد. به طوری که سالانه چندین هزار تن چای وارد کشور چین و یا بعضی از کشورهای آسیای شرقی میشود.
انواع زیادی از چایها باعث آرامش دادن به شما میشوند و این به خاطر کافئین موجود در آن میباشد. در اینجا ما انواع مختلف چای را طبق خواص آن بررسی میکنیم.
چای سیاه
پرمصرف ترین و بیشترین طرفدار را در میان سایر چایها دارد. طبق تحثیثات صورت گرفته ۸۵ درصد افرادی که چای میوشند به شدت از چای سیاه خوششان میآید. چای سیاه در مقایسه با سایر چایها رنگ بهتر و همچنین کافئین بیشتری دارد و همین باعث محبوبیت این نوشیدنی در بین سایر نوشیدنیها شده است. اغلب مخاطبان چای سیاه، چای سیاه خالی را بع عنوان نوشیدنی خوشمزه قبول ندارند و علاقه مند به نوشیدن چای سیاه در کنار لیمو، شکر یا شیر هستند.
چای سبز در واقع همان چایی اُکسیده نشده است. این چای که پس از برداشت، سریعا توسط کوره یا وسیلهای گرم دهنده به برگهای آن حرارت داده میشود تا آنزیم، آنتی اُکسیدان و مواد غنی موجود در چای حفظ شود. طعم چای سبز علفی بوده و رنگ آن پس از رشد کامل سبز مایل به زرد است. چای سبز به علت آنزیمهایی که در خود دارد، باعث لاغری در افراد میشود. از فواید چای سبز به چند مورد اشاره میکنیم :
- افزایش متابولیسم بدن
- پایین آوردن سطع کلسترول خون
- کاهش دادن خطر نارسایی قلب
چای سفید
در مقایسه با سایر چایها با کمترین فرآوریها تهیه میشود و کافئین کمتری نسبت به چای سیاه دارد. چای سفید طعم ملایم تری دارد. در عوض مقداری آنتی اُکسیدان موجود در چای سفید بسیار بیشتر از چای سیاه است.
چای اولونگ
به چایی گفته میشود که نیمه اُکسیده شده است. هرچه چای اُکسیده تر شود تیره تر میشود و در واقع هر چای را به صورت عادی به مدت ۲ تا ۳ روز در شرایط اُکسیده شدن قرار میدهند.
مدت کم اُکسیدان شدن چای باعث شباهت آن به چای سبز میشود. رنگ این چای خوش طعم قهوهای طلایی یا قهوهای روشن است. تفاوت این چای با چایهای دیگر در طعم آن است که شباهتی با چای سبزو سیاه ندارد. تحقیقاتی که متخصصان بر روی این چای انجام دادند، به یک سری نتایج رسیدهاند. طبق گفته متخصصان این چای به علت داشتن آنتی اُکسیدان زیاد برای پیشگیری و بهبود بیماری دیابت بسیار مفید بوده و راهکاری مطمئن برای ریشه کن کردن بیماری دیابت است.
چای یاس
چای یاس به عطر و طعم فوقالعاده آن معروف است. چای یاس از عطر شکوفههای یاس ساخته میشود. چای یاس محبوب ترین و خوش عطر ترین چای چین محسوب میشود. از چای یاس در مراسمات و یا مهمانیها استفاده میشود. طرز تهیه چای یاس با طرز تهیه چای سبط تقریبا یکی است و معمولا این نوشیدنی خوشمزه به همراه چای سبز سرو میشود.
چای ماسالا
چای ماسالا همان چای سیاه است که با ترکیبات موجود در خود، اسم آن ماسالا انتخاب شده است. این چای با ترکیبات عالیای که در خود دارد برای طرفداران سلامت پیشنهاد میشود. ترکیبات موجود در ماسالا ادویههای سنتی مثل هل، دارچین، میخک و زنجبیل است. بعضی از طرفداران این چای بر این باورند که برای شیرین شدن این نوشیدنی کمی شکر به آن اضافه کنند تا طعم آن را بهتر کند. چای ماسالا در کشور هندوستان بیشترین طرفدار را دارد.
چای میوهای
چایهای میوهای از میوههای طبیعی و فرآوری نشده به دست میآیند. معمولا خود چای میوهای به طور طبیعی شیرین میشود و لازم به اضافه کردن شکر در آن نیست. چای میوهای از ترکیبات غنی شده فراوانی مثل ویتامین C و آنتی اُکسیدان تشکیل شده و از هرگونه کافئین در آن موجود نمیباشد. این نوشیدنی خوشمزه برای کسانی که مشکل خواب یا کمبود خواب دارند توصیه میشود.
دمنوش
چایهای گیاهی در واقع دارای خاصیت درمانی و آرام بخش هستند. چایها گیاهی به خاطر عطر و بوی فوق العاده ای که دارند، در محبوبیت پا به پای سایر چایها پیش میروند. محبوب ترین دمنوش گیاهی که در بین سایر دمنوشها در محبوب بودن رقابت میکند چای بابونه است که از گل بابونه تهیه میشود. این گل به خاطر داشتن آنتی اُکسیدان بالا برای بسیاری از بیماریها مفید است. برخلاف نوشیدنیهای کافئین دار از جمله چای و قهوه، دمنوشها فارق از هرگونه کافئین هستند و این خاصیت آنها را منحصر به فرد میکند. از انواع دمنوشها میتوان به اولانگ، دمنوش زنجبیل، دمنوش به لیمو و دمنوش بابونه اشاره کرد.
حال بیایید باهم به خواص چای به طور کلی بپردازیم. این نوشیدنی گرم و فوق العاده پر از خواص بوده و نوشیدن آن در طی روز به شدت توصیه میشود.
خواص چای
این نوشیدنی فوق العاده، هم به عنوان آرامش دهنده و هم برای شادابی شناخته شده است . این نوشیدنی محبوب و بی نظیر در انواع طعم و انواع بو خواص بسیاری دارد که بستگی به مواد املاح و همچنین ترکیبات موجود در آن است.
برخی از چایها باعث درمان سردرد و درد های عضلانی، مشکلات پوستی و بهداشتی و سایر بیماریها میشود.
انواع بسیاری از چایها با توجه به طعم آنها خواص متفاتی نیز دارند. ما در این بخش از متن به خواص چایهایی که در دسترس هستند میپردازیم که خوب است بدانید.
چای سبز
این نوشیدنی برای انواع بیماریها مفید است و با مصرف روزانه آن باعث ریشه کن کردن بیماریهایی که احتمال وقوعشان است بیشتر میشود. این چای باعث رفع درد آرتریت، التهاب و دردهای عضلانی شده و خستگی بدن را بعد از ورزش برطرف میکند. از دیگر فواید چای سبز میتوان به برطرف کردن نفخ معده اشاره کرد.
چای بابونه
این نوشیدنی(بابونه) بعد از خوردن غذای سنگین و نفخ معده، به هضم بهتر غذا و همچنین برای طرف کردن نفخ بسیار تأثیر گذار است. همچنین به دلیل وجود کافئین در آن، درد معده و یا دردهای عضلانی را تسکین میبخشد.
چای نعناع
چای نعناع نیز خواص بسیار زیادی دارد و دردهای عضلانی و معده را تسکین میدهد. نعناع از آنجا که طبع سرد دارد در ساخت بسیاری از عرقیجات گیاهی یا دردها از آن استفاده میشود. همچنین عرق نعنا در رفع نفخ معده مفید بوده و همچنین بیماریهای گوارشی را بهبود میبخشد.
چای ترش
گلی که برای ساخت این چای به کار میرود، گل هیبیسکوس است که پس از دم کردن این گل چای ترش مزه میشود. این نوشیدنی محبوب و فوق العاده حاوی آنتی اُکسیدان مفید برای بدن است که باعث پایین آوردن فشار خون و تنطیم آن در بدن میشود. همچنین این نوشیدنی باعث التهاب غشاهای مخاطی مثل گلودرد، بیماری لثه و دندان و همچنین التهاب مثانه میشود.
چای اولونگ
نوشیدنی اولونگ در کشور های چین و بعضی کشورهای آسیای شرقی بسیار معروف است. از خواص این نوشیدنی میتواند باعث جلوگیری از بیماریهای قلبی، مشکلات التهابی در بدن و پیشگیری از کلسترول بالای خون شود و در تنظیم سطح فشارخون کمک بسیار زیادی میکند.
چای ماچا
چای ماسالا به خاطر داشتن آنتی اُکسیدان غنی خود خود، انرژی زا نیز محسوب میشود. فردی که این نوشیدنی فوق العاده پرخواص را بنوشد، خستگی کار و همچنین انرژی بالایی را دریافت خواهد کرد. چای ماسالا پوست شمارا از هرگونه بیماریهای قارچی و عفونی حفظ کرده و پوست شمارا به طور طبیعی از هرگونه پرتوهای فرا بنفش مضر حفظ میکند.
ما سعی کردیم خواص تعدادی از چایهای معروف را به شما بگوییم. حال بیایید به خواص دمنوشهای گیاهی نیز بپردازیم.
دمنوش یونجه : از خواص این نوشیدنی میتوان پیشگیری از بیماریهای قلبی و سرطانها، التهاب مثانه یا روماتیسم اشاره کرد. باعث رفع نفخ معده و جلوگیری از یبوست نیز میشود.
ریشه سنبل ختایی : بهبود مشکلات معده، سرماخوردگی، نفخ، تب و قلنج و همچنین تقویت قلب از خواص اعجاب انگیز این دمنوش فوق العاده پرخاصیت است.
دمنوش بادیان رومی : این دمنوش چندان معروف نیست ولی کم خاصیت هم نیست. این دمنوش تأثیر بهسزایی در تنظیم دستگاه گوارش، حالت تهوع و درد شدید شکم دارد. اگر شما سرماخورده بودید، به شما پیشنهاد میدهیم برای گرفتگی گلو و سرماخوردگی این دمنوش را به صورت روزانه بنوشید.
دمنوش کوهوش سیاه : این دمنوش پر خاصیت برای درمان یائسگی و درد مفاصل بسیار تأثیر گذار بود و هنگامی که درد روماتیسم مفاصلی شدید بشود، این دمنوش به عنوان شل کننده عضلات نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
دمنوش گل گاو زبان : دمنوش گل گاو زبان همانطور که میدانید جزو نوشیدنیهای پرخاصیت است و از خواص آن هرچه بگوییم کم گفتیم. خواص گل گاو زبان تصفیه کننده خون، تب و یرقان و دفع سموم خوب در بدن است.
دمنوش بابونه : دمنوش بابونه خواص زیادی از جمله برای عضلات در بدن دارد. این دمنوش پرخاصیت و خوشمزه همچنین برای تسکین پوست و سوختگی پوست در بدن مفید است.
دمنوش زنجبیل : دمنوش زنجبیل ضد استفراغ بوده و باعث بهبود اشتها میشود. همچنین برای افرادی که دوست دارند صبحانه را خوب شروع کنند، بهترین انتخاب است.
دمنوش به لیمو : باعث تشدید احساسات در بدن شده و احساسات را تحریک میکنید.
چای گیاهی نعناع : دمنوش نعناع برای گرفتگی عضلات و درد معده بسیار مفید است و باعث از بین رفتن نفخ مععده میشود.
دمنوش آویشن : دمنوش آویشن خصیت ضد التهاب گلو و ضد سرفه را دارد. این دمنوش همچنین خاصیت ضد قارچی دارد و باعث مقابله با بیماریهای سیاه سرفه، آسم و مشکلات شدید ریوی است. دمنوش آویشن در واقع برای گرفتگی عضلات روده و شکم و همچنین اسهال، بسیار مفید بوده و با نوشیدن این دمنوش از این مواردی که گفته شد میتوان پیشگیری کرد.
حال بیایید در ادامه به مضرات چای و عواض نوشیدن بیش از حد چای بپردازیم. چای از آن دسته از نوشیدنیهاست که مصرف بیش از حد آن ممکن است عواقب بدی برای بدن داشته باشد. ما در این قسمت از متن به بعضی از مضرات چای میپردازیم.
بیشترین عواض چای مربوط به ترکیبات چایی است. بعضی از ترکیبات چای مثل تانن و کافئین اگر بیش از حد به بدن برسند دچار مشکل در بدن خواهند شد. هر فرد طبق متابولیسم بدنش میتواند در طول روز چای بنوشد و اگر فردی که چای بیش از حد برایش غیر مفید است رعایت نکند، بدنش دچار مشکلاتی میشود که باهم بررسی میکنیم.
عوارض چای
مصرف بیش از حد چای برای خون بسیار نامناسب است. تانن ترکیب اصلی چای محسوب شده و کار اصلی آن در بدن چسبیدن به غذا و خارج کردن آن از دستگاه گوارش است. این کار سبب جذب نکردن آهن در بدن میشود. کمبود آهن در بدن امروزه جزو شایع ترین مورد در بین افراد است.
به شما توصیه میشود که حتما قبل و بعد از غذا از خوردن چای بپرهیزید.
طبق تحقیق متخصصان و پزشکان در این زمینه به این نتیجه رسیدهاند که مصرف ۳ استکان چای در روزمره بهترین انتخاب است.
از دیگر مضرات نوشیدن چای افزایش استرس و اضطراب و همچنین بیخوابی در طول روز است.
انواع مختلف چای سیاه از دیگر دمنوشها کافئین بیشتری دارد. چای سیاه از دیگر نوشیدنیهای گرم مثل چای سبز و چای سفید کافئین بیشتری دارد و همین باعث شده تا طرفداران چای سیاه بیشتر از سایر نوشیدنیهای گرم است.
هرچه این نوشیدنی گرم را مصرف کنید کافئین بیشتری را دریافت میکنید. تحقیقات متخصصان و پزشکان اینگونه بوده است که طبق گفته آنها کافئین زیر ۲۰۰ میلی گرم در روز برروی اضطراب تأثیر چندانی ندارد.
افرادی که به کافئین حساس هستند میتوانند این نوشیدنی را بدون کافئین مصرف کنند. نوشیدنیهای بدون کافئین از کاملیا سیننسیس تهیه نمیشوند و همین موضوع باعث شده که طرز ساخت این نوشیدنی از گیاهی دیگر است که طبق فرآیند شیمیایی کافئین آن حذف میشود.
نوشیدن بیش از حد چای در روز باعث بهم زدن خواب نیز میشود. ملاتولین هورمونی در بدن است که وظیفه آن تنظیم کردن زمان خواب در بدن است. کافئین موجود در چای باعث کاهش تولید ملاتونین در بدن شده و در نتیجه زمان خواب بدن بهم میریزد. خواب ناکافی نیز در طول روز باعث گیجی، اختلال در حافظه و دیگر مشکلات میشود.
افرادی که مصرف چای سیاه آنها در طول روز غیرقابل کنترل شده و یا زمان بدی را برای نوشیدن آن انتخب کردهاند، حتما در این باره فکری بکنند.
ترکیباتی که در چای وجود دارد ممکن است موجب حالت تهوع شود. این در صورتی است که فرد با معده خالی شروع به نوشیدن چای کند. ترکیبی که در چای باعث حالت تهوع در فرد میشود، تانن نام دارد. تانن همانطور که گفته شد طعم تلخ و گسی چای است که هنگام نوشیدن چای آن را حس میکنید. وقتی تانن که در چای است وارد معده بشود باعث ایجاد درد و حالت تهوع در شخص میشود و اگر این ماده به دستگاه گوارش برسد باعث تحریک در این دستگاه میشود.
در بدن هر شخص این حالت متفاوت است. ممکن است یک فرد با نوشیدن ۲ الی ۳ استکان از این نوشیدنی گرم حالت تهوع بگیرد و یک فرد دیگر با نوشیدن ۵ الی ۶ استکان در روز این حس به آن دست دهد.
کافئینی که در این نوشیدنی موجود است میتواند باعث ریفلاکس معده شود. کافئین بیش از حد برای افرادی که زخم معده و یا از ریفلاکس معده رنج میبرند توصیه نمیشود. به طور کلی کافئین برای اینگونه از افراد بسیار مضر بوده و با برگشتن اسید معده به مری میتواند منجر به بروز بیماریهای خطرناک شود.
شاید این را نمیدانستید که نوشیدن بیش از حد چای در بدن باعث بروز یبوست خواهد شد. در ترکیبات چای همانطور که در بالا گفته شد ماده ای به نام تانن وجود دارد . این ماده همانطور که گفته شد باعث حالت تهوع در بدن شده و در کنار آن باعث بروز یبوست نیز میشود. این ماده در بدن با ذخیره سازی مواد زاید باعث بروز یبوست میشود.
کافئین موجود در این نوشیدنی در بعضی مواقع باعث کاهش سردرد شده و از درد بیماریهای عصبی مثل میگرن نیز جلوگیری میکند ولی همیشه اینطور نیست و گاهی اوقات برعکس عمل میکند. مصرف بیشاز حد این نوشیدنی در طی روز باعث عود و تحریک سردردتان شده و در هر فرد مقدار کافئین برای ایجاد سردرد متفاوت است.
اگر شما در طی روز دچار سردردهای وحشتناک و طولانیای هستید، برای مدتی این نوشیدنی را از وعده غذاییتان کنار بگذارید تا وضعتان بهتر شود.
در دیگر مواقع ممکن است دچار سرگیجه شوید. این در صورتی رخ میدهد که حداقل ۱۰ الی ۱۲ استکان از این نوشیدنی را نوشیده باشید. در افرادی که کمی حساس تر از بقیه هستند ممکن است این مقدار کمتر هم باشد. در کل سرگیجه از عوامل نادر نوشیدن بیش از حد چای است.
از مضرات دیگر چای برای افرادی است که مشکل قلبی و عروقی دارند. این افراد با نوشیدن چای دچار ضربان قلب نامنظم شده و خطری جدی آنها را تهدید میکند.
مصرف این نوشیدنی به طور مداوم باعث ایجاد عادت یا همان اعتیاد میشود. به طوری که اگر فردی پس از مصرف چای به صورت روزانه چند روز این نوشیدنی را مصرف نکند، علائمی مثل سردرد، کج خلقی، افزایش ضربان قلب و احساس کِسِلی و یا کوفتگی به او دست میدهد.
اگر فردی حتی مقدار کمی از کافئین در طول روز مصرف داشته باشد، باز رفته رفته به کافئین وابسته خواهد شد.
در زنان باردار مصرف کافئین مخصوصا نوشیدن چای به شدت توصیه نمیشود. در هنگام بارداری مصرف بیش از حد چای باعث سقط و یا کم شدن وزن نوزاد در هنگام زایمان خواهد شد.
برای زنان باردار نوشیدن چای بدون کافئین توصیه میشود. زنان باردار طبق توصیه پزشکان نباید در طی روز بیشتر از ۳ استکان چای بنوشند. در این مورد هم دقت لازم را داشته باشید که هر چای بدون کافئین ایمن نیست. چایهایی که در ترکیبات خود شیرین بیان دارند، ممکن است باعث زایمان زودرس بشود.
حال که با فواید و مضرات این نوشیدنی پرخاصیت آشنا شدید. مسئله بعدی این است که چای کمرنگ بنوشیم یا پررنگ؟ پررنگ یا کمرنگ بودن این نوشیدنی بستگی به علایق شما دارد. چای کمرنگ میشود گفت بدون مضر است و در کنار چای پررنگ بهترین انتخاب است. حال ما در ادامه متن اشارهای به فواید و مضرات چای کم رنگ و پررنگ خواهیم پرداخت.
دانشمندان طبق تحقیقی که در این زمینه کردند به این نتیجه رسیدهاند که این نوشیدنی پرخاصیت کم رنگش بهتر است چون نوشیدن آن به صورت غلیظ باعث بروز سردردهای شدید میشود.
اگر به نوشیدن یک چای غلیظ عادت دارید سعی کنید به مرور زمان این عادت را ترک کنید و به جای آن به نوشیدن یک چای خوب و رقیق عادت کنید. این بهترین انتخاب شما در نوشیدن چای محسوب میشود.
متأسفانه تولید چای خوب و اصل امروزه در بازار بسیار کم شده و اکثر چایهای امروزی تقلبی و به درد نخور هستند. برای تشخیص چای مرغوب و تازه بهتر است که مقداری از آن را برروی قاشق ریخته و روی آن آب بگیرید، اگر رنگ آن بلافاصله تغییر کرد بدانید که چای مورد نظر تقلبی و نامرغوب است.
چای پررنگ در بدن درست مثل آسپرین عمل میکند. با نوشیدن این چای مرغوب و فوقالعاده خوش طعم باعث رقیق شدن خون در بدنتان شده و از لخته شدن خون در رگهای قلب و خون جلوگیری میکند. چای پررنگ برعکس باعث غلیظ شدن خون در بدن میشود و حتی ممکن است منجر به بروز سکته قلبی و مغزی شود.
چای پررنگ طبق گفته دانشمندان برای بدن دشمن جذی محسوب میشود و برعکس چای کمرنگ دقیقا مثل داروی گیاهی است و برای بدن بسیار مفید است.
همچنین متخصصان در این زمینه گفتند که چای کم رنگ در بدن باعث جلوگیری از بیماری نقرس شده و باعث تصفیه خون از طریق ترشحات کلیوی میشود. همچنین چای کم رنگ و خوش طعم باعث هضم بهتر غذا شده و به شادابی و طراوت شما در طی روز کمک میکند.
از دیگر خواص چای کمرنگ میتوان به محافظت آن از دندانها اشاره کرد. نوشیدن یک چای مرغوب و با کیفیت درواقع به خاطر وجود فلوراید در ترکیبات خود از دندانهای شما در برابر خرابی و آسیب دیدگی جلوگیری میکند. درچای پررنگ این مسئله برعکس است و نوشیدن چای پررنگ به طور مداوم باعث پوسیدگی دندانها میشود.
طبق گفته متخصصان نوشیدن چای مرغوب و پررنگ در تقویت حافظه بسیار مؤثر بوده و بخش حافظه مغز را تقویت کرده و از بیماریهای مغزی مثل آلزایمر و دیگر بیماریها جلوگیری میکند.
طبق تحقیقات افرادی که روزانه بین ۳ تا ۵ استکان چای کمرنگ و مرغوب مینوشند ۵۵ درصد کمتر از بقیه در خطر زوال عقل هستند و افرادی که روزانه بین ۱۰ تا ۱۲ استکان چای مرغوب و کم رنگ بنوشند تا ۶۷ درصد کمتر از دیگران در خطر بیماری زوال عقل قرار دارند.
حال میشود نتیجه گرفت که چای پررنگ یا همان غلیظ اصلا مفید نبوده و برای کسانی که مشکل دیابتی یا مشکل قلبی دارند اصلا نوشیدن این نوع چای توصیه نمیشود.
حال بیایید باهم به روشهای کشت چای بپردازیم.
کشت این گیاه خاص و پرخاصیت معمولا در زمینهای جلگهای و دشت و یا در زمینهای کوهستانی شیبدار امکان پذیر است.
برای کاشت گیاه چای در زمینهای جلگهای لازم است تا خاک رطوبت کافی را داشته باشد و زه کشی شده باشد چون گیاه چای نمیتواند آب گرفتگی را تحمل کند. موادهایی که برای خاک لازم است تا گیاه چای بتواند به خوبی رشد کند شامل رنده چوب، خرده چوب کاج که کامل پوسیده شده باشد و کمپوست داشته باشد.
سطح آب زیزمینی باید پایین تراز ۱.۵ باشد تا آب به حد کافی به گیاه چای برسد. همچنین PH مناسب برای خاک ۴.۵۵ تا ۵ است. از آنجا که چای یک گیاه گرمسیری است پس به رطوبت بسیاربالا نیاز دارد تا برگهای خود را از دست ندهد. همچنین گیاه چای به آبیاری منظم و پیشرفته نیازمند است تا آب به مقدار کافی به هر برگ آن برسد.
بحث بعدی که خیلی کوتاه به آن اشاره میکنیم نحوه دم کردن این نوشیدنی بی نظیر است. چای مرغوب و با کیفیت با روشی مخصوص آماده میشود که خیلی خلاصه به آن اشاره میکنیم.
برای آماده شدن یک نوشیدنی مرغوب و با کیفیت بهتر است از ظرف، قوری و یا فنجانهای چینی استفاده کنید تا چای بتواند مرغوبیت خود را حفظ کند.
از سرامیک لعابدار و یا ظروف شیشه ای نیز در دم کردن چای استفاده کنید تا باعث رنگ و رایحه گرفتن آن شود.
پیش از ریختن چای در قوری و یا کتری، آنها را زیر آب گرم بگیرید تا جدارهها و یا محفظه آن مقداری گرم شود، این کار باعث دم کشیدن سریع چای میشود.
اگر این چای را برای مهمانانتان سرو میکنید پیشنهاد ما به شما این است که در سماور آب سرد بریزید. این کار باعث میشود تا چای مزه بهتر و رنگ بهتر به خود بگیرد.
برای قوری حتما محافظی تهیه کنید تا گرمای چای هدر نرود و چای همان تازگی اولیه خود را حفظ کند. در غیر این صورت چای بلافاصله گرمای خود را از دست داده و کهنه خواهد شد.
مسئله بعدی که در رابطه با چای است خرید آن از جای معتبر و درست است. بعضی از فروشگاه ها و یا تولیدیها به اسم چای مرغوب، چای درجه دو و بی کیفیتی را به بازار فروش ارائه میدهند. اطمینان و اعتماد مشتری به خرید چای مرغوب از نکات اصلی برای فروش است.
برای خرید چای مرغوب اصولا لازم نیست کار بسیار وقتگیری انجام دهید. میشود چای مرغوب ایرانی را به صورت آنلاین و با اعتمادی که نسبت به آن شرکت دارید انجام دهید.
بهترین وقت برای خرید چای مرغوب فصل بهار است چون چای تازه در فصل بهار برداشت میشود و همین موضوع دلیل بر مرغوب بودن آن است. چای آذربایجان با ایجاد اعتماد و اطمینان برای مشتریان خود میتواند خیال شمارا ازبابت مرغوب بودن چای راحت کند.
اگر با خرید چای آذربایجان به رایحه و ظاهر برگهای چای دقت کنید میتوانید مرغوب و با کیفیت بودن آن را متوجه شوید.
با رعایت کردن اصولی که در هنگام خرید چای گفته شد مطمئن باشید از خرید چای مرغوب آذربایجان پشیمان نخواهید شد. در ضمن آذربایجان طعم و رایحه بی نظیر چایهای خود را تضمین کرده و به شما بابت اعتماد و اطمینانی که به آنها دارید قدردان است.