چای سبز از بهترین انواع چای است که قابلیت مقابله با بسیاری از بیماری هارا داراست. چای سبز مانند چای سیاه از گیاه کاملیا سیننسیس بدست می آید اما به دلیل متفاوت بودن اکسایش آنها، طعم و مزهشان نیز متفاوت است وحتی خواص مختلفی نیز دارند. چای سبز دارای خاصیت چربی سوزی بالایی است و برای تناسب اندام بسیار مفید است از طرفی در مقابله با امراض مختلف بسیار مفید است.
اصلی ترین دلیل مردم در سراسر جهان برای مصرف آن، خواص فوقالعادهاش به خصوص خاصیت کاهش وزن و تناسب اندام آن است. اما خواص آن بسیار بیشتر از این حرفااست که در ادامه به تمامی آنها اشاره خواهد شد.
پیشگیری از سرطان
بنا برگفته پزشکان، مصرف روزانه این چای، از ابتلا به سرطان جلوگیری میکند اما فقط این نیست؛ گفته شده که میزان آنتی اکسیدانی که در این چای وجود دارد، ۱۰۰ برابر مفیدتر از ویتامینC و ۲۵ برابر مفیدتر از ویتامینE است. با توجه به اینکه این دو ویتامین، هردو از بهترین آتنی اکسیدانهای مهم هستند، برتری چای سبز در این بحث کاملا محرض است.
زیبایی
آنتی اکسیدانهای موجود در این چای فقط در پیشگیری از سرطان، کاربرد ندارند، بلکه این آنتی اکسیدانها، وظیفه حفظ جوانی و زیبایی پوست را برگردن دارند. به طور کلی آنتی اکسیدان، جزء اصلی، شاداب و جوان نگه داشتن سلولهای بدن است.
چای سبز و کاهش وزن
چای سبز با سرعت بخشیدن به متابولیسم، باعث چربی سوزی در بدن میشود. اگر انتخاب شما برای کاهش وزن، این چای است، باید برنامهای روزانه برای خود طراحی کنید، چراکه پیش روی بدون برنامه ریزی، مشکلات خاص خود را دارد.
سلامت دهان و دندان با چای سبز
چای سبز بعد از نوشیده شدن، مانند یک خوشبو کننده طبیعی عمل میکند و تنفس بد رو را درمان میکند. همچنین این چای، سلامت دهان و دندان را نیز تظمین میکند و با از بین بردن باکتریهای غیر مفید دهان، از دندانها و دهان، محافظت میکند.
مفاصل و استخوانها
شاید نمیدانستید اما این چای درصد بالایی از فلوراید را در خود جای دادهاست و همین فلوراید از پوکی و پوسیدگی استخوانها و به ویژه دندانها جلوگیری میکند. پزشکان فرایند این عمل را با از بین رفتن آنزیمهای فعال و تخریب کننده، بیان کردهاند. و درکنار محافظت از استخوانها، از التهاب و درد مفاصل جلوگیری میکند که در نهایت به پیشگیری از روماتیسم میتواند منجر شود.
کنترل کلسترول با چای سبز
از خواص مهم و اصلی چای سبز میتوان به همین کنترل کلسترول با نوشیدن این چای اشاره کرد. چای سبز با کاهش کلسترول بد، سبب افزایش کلسترول خوب میشود. با کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب، از بیماریهای قلبی و عروقی، جلوگیری میکند و خطر سکته قلبی را به شدت کاهش میدهد.
پوست
رادیکالهای آزاد سبب از بین رفتن و سرطان پوست میشود، اما چای سبز با داشتن آنتی اکسیدانهای منحصر به فرد خود، پوست را در برابر این آسیبها ایمن میکند و با جوان نگه داشتن پوست، مانع از پیری، افتادگی و چروک شدن پوست میشود.
پیشگیری از آلزایمر با چای سبز
با مصرف این چای، استیل کولین، کاهش مییابد و از تخریب و از بین رفتگی سلولهای مغزی، جلوگیری میشود. البته این چای با فعال نگه داشتن قسمتهای از حافظه، باعث تقویت سلولهای حافظه میشود و بدین ترتیب از آلزایمر در سنین بالاتر، پیشگیری میشود.
کبد
کبد با جذب چربیهای بدن، باعث آزاد شدن رادیکالهای آزاد میشود که مسبب این اتفاق، همان چربیها هستند. این چای با از بین بردن این رادیکالهای آزاد، از مشکلات احتمالی کبد و به ویژه سرطان، جلوگیری میکند.
خواص کلی چای سبز
این چای موجب تقویت ساختار رگها میشود و با کنترل عملکرد آنها، فشار خون را نیز کنترل کرده و مانع از بالا رفتن آن میشود.
چای سبز غنی از بسیاری مواد مغذی است. کاتچین از مواد مهمی است که در این چای وجود دارد؛ کاتچین باعث از بین رفتن باکتریهایی که سم تولید میکنند، میشود و از ایجاد شدن مسمومیت در بدن جلوگیری میکند.
از دیگر خواص آن میتوان، به کاهش قند خون اشاره کرد. برخی پزشکان بر این باورند که این چای برای افراد مسن بسیار مفید است و گروهی دیگر از پزشکان گفتهاند، چای سبز باعث کنترل قند پیش از کهولت سن میشود.
ویتامین سی وظیفه تامین ایمنی بدن را برگردن دارد و با تقویت آن از بیماریهای مختلف جلوگیری میکند و اسهال و استفراغ ناشی از گرما زدگی را درمان میکند. چای سبز نیز منبع سرشار ویتامین سی است و همین خواص برای این چای نیز صادق است.
چای سبز با داشتن کافئین، باعث آرامش خاطر و از بین رفتن تنش میشود و از افسردگی جلوگیری میکند.
چای سبز در بهبودی زخمها نیز کاربرد دارد و با خواصی که داراست میتواند سرعت فرایند بهبودی زخم را بیشتر کند. باید محل مورد نظر را با چای آغشته کرده و صبر کرده تا جذب شود. میتوان این عمل را تا سه بار در روز تکرار کرد.
عوارض چای سبز
این چای همانند دیگر چایها، دارای کافئین است. مقدار زیاد کافئین درروز باعث سرگیجه، اسهال، استفراغ و … میشود. به طور کلی مصرف چای بلافاصله بعد از غذا توصیه نمیشود، درواقع کافئین موجود در چای مانع از جذب مواد مغذی غذا به ویژه آهن میشود.
مقدار بیش از حد کافئین، باعث سردردهای طولانی و مکرر میشود و برای کسانی که میگرن دارند به هیچ وجه توصیه نمیشود. سردردهای ناشی از کافئین، فشار مضاعف برروی چشمان وارد میکنند.
زیادهروی در مصرف چای باعث از دست رفتن آب بدن میشود که یبوست و خشکی پوست منجر میشود.
نتیجه گیری: هر موادی که به دست انسان استفاده میشود حتی اگر آن ماده یا خوراکی، طبیعی باشد، مزیتهایی در کنار مضرات دارد؛ پس باید توجه داشت که در مصرف هرچیزی باید تعادل برقرار شود و بتوان از مزایای آن محصول استفاده کرد چراکه زیادهروی باعث آسیب رسانی به خود میشود.