آدرس: زنجان- شهرک صنعتی نو آوران- خیابان صنعت 1

چای ماسالا

خاستگاه چای ماسالا کشور هند است و از خواص بی‌نظیری برخوردار است و البته عوارضی هم برای سلامتی است که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد.

همانطور که گفته شد این چای در هند تولید می‌شود و از نظر پزشکی تایید شده است. طبق نظر پزشکان یک فنجان از این چای در روز برای شما کافی است و تمام بیماری‌ها را از شما به دور نگه می‌دارد.

مواد تشکیل دهنده این چای عبارت‌اند از: دارچین، هل، میخک، فلفل سیاه و زنجبیل

البته بسته به سلیقه می‌توان این مواد را کم و زیاد کرد و یا با اضافه کردن ماده‌ای جدید، از چای ابداعی خود پرده بردارید.

چای ماسالا

ارزش غذایی

چای ماسالا در جدول تعیین کننده ارزش غذایی در رتبه‌های بالاتری نسبت به دیگر چای‌ها قرار می‌گیرد و این نشان دهنده ارزش غذایی فوق‌العاده این چای بی‌نظیر است. کالری این چای کمتر از ۱۰۰ است و اگر بدون شیر و شکر اقدام به دم کردن آن کنید، چربی آن صفر درصد است.

همچنین این چای با قابلیت چربی سوزی بالا و کالری مناسب، در تناسب اندام تاثیر بسزایی دارد و به کاهش وزن کمک می‌کند.

مزایای چای ماسالا

پیشگیری از سرماخوردگی: چای ماسالا با خواص ضد التهابی، ضد باکتریایی و ضد قارچی خود در پیشگیری از سرماخوردگی بسیار موثر واقع می‌شود. همانطور که گفته شد این چای از میخک و زنجبیل و … تشکیل می‌شود. میخک و زنجبیل در درمان سرفه مفید هستند و از گرفتگی بینی جلوگیری می‌کنند.

ضد التهاب

در قسمت پیش به خاصیت ضد التهابی این چای اشاره شد. ترکیبی از تمام ادویه‌های مفید، همان ماسالا نام دارد؛ این چای خواص ضد التهابی بیشتری نسب به دیگر مواد یا داروها دارد.

انرژی‌زا و تقویت کننده

کافئین عنصر مهمی در تمامی چای‌ها است و چای ماسالا از آن مستثنی نیست. با توجه به اینکه چای ماسالا از چای سیاه و دیگر عناصر تشکیل می‌شود، حاوی کافئین است. کافئین در مقادیر زیاد، اثرات منفی زیادی دارد اما در این چای، اینطور نیست.

مواد دیگری که در تشکیل این چای نقش دارند، تعادل را در میزان کافئین ایجاد می‌کنند. کافئین موجود در چای ماسالا انرژی زا است و می‌تواند انرژی روزانه مورد نیاز بدن را تامین کند.

تقویت سیستم ایمنی

با وجود میخک و دارچین در چای ماسالا، این چای یکی از بهترین سدهای دفاعی است که ما می‌توانیم با مصرف آن در برابر بیماری‌ها برای خود ایجاد کنیم. و یکی از دلایل محبوبیت این چای همین خواص ضد بیماری آن است.

بهبود هضم

با وجود میخک در چای ماسالا، این چای به هضم غذا بسیار کمک می‌کند و فرایند هضم را سرعت می‌بخشد. از طرفی با وجود زنجبیل، این چای خاصیت آرام بخشی نیز دارد. هل موجود در این چای نیز باعث بیشتر شدن بزاق می‌شود که در نتیجه به بهبود هضم کمک می‌کند.

آنتی اکسیدان

در قسمت‌های قبلی گفته شد که این چای از چای سیاه نیز تشکیل می‌شود و چای سیاه از آنتی اکسیدان بالایی برخوردار است و طبعا چای ماسالا منبع عظیم آنتی اکسیدان است. از طرفی با وجود هل و میخک در این چای، مصرف این چای باعث کاهش سطح کلسترول بد و بالا رفتن کلسترول خوب می‌شود.

 چای ماسالا از بیماری‌های قلبی جلوگیری کرده و فشارخون را نیز تنظیم می‌کند و با پاکسازی پلاک‌های خونی از انسداد احتمالی عروق جلوگیری می‌کند.

تنظیم فشارخون

چای ماسالا با خواصی که دارد، فشارخون را به ثبات رسانده و آن را تنظیم می‌کند. همچنین این چای باعث می‌شود تا خون با راحتی بیشتری در رگ‌ها جریان داشته باشد و تمام نقطه بدن برسد.

چای ماسالا

جلوگیری از سرطان

همانطور که گفته شد، چای ماسالا منبع عظیم آنتی اکسیدان است. و همینطور با وجود زنجبیل، دارچین و هل در ترکیبات این چای، شما با مصرف این چای، از ابتلا به سرطان کاملا در امان هستید.

تنظیم متابولیسم

متابولیسم با سرعت بالا برای بدن سالم، بسیار مفید است. چای ماسالا با بالابردن سرعت متابولیسم باعث هضم بهتر غذا شده و تمامی اندام‌های بدن را در سلامت نگه می‌دارد و این چرخه، نشانه‌ای است برای بدن سالم.

جلوگیری از نفخ با ماسالا

رژیم غذایی ناسالم و پرخوری دلیل عمده بروز نفخ است. مصرف روزانه دو فنجان چای ماسالا، از نفخ جلوگیری کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند.

چای ماسالا و کاهش وزن

همانطور که قبل‌تر گفته، اگر در تهیه این چای از شیر یا شکر، استفاده نشود، چربی این چای، صفر درصد است و با کالری زیر ۱۰۰ می‌تواند راه‌حل خوبی برای کاهش وزن و تناسب اندام باشد. البته نوشیدن روزانه ۳ فنجان از این چای، به چربی سوزی بیشتر کمک کرده و با تسریع متابولیسم از افزایش وزن ناخواسته جلوگیری می‌کند.

پیشگیری از دیابت با چای ماسالا

دیابت از شایع ترین بیماری‌هایی است که تابحال شناخته شده و همچنان در حال افزایش است. ترکیبات موجود در چای ماسالا خواص بسیاری دارند و یکی از این خواص کاهش سطح قند خون در بدن است و از طرفی باعث بالارفتن حساسیت بدن به انسولین می‌شود. با این تفاسیر چای ماسالا به خوبی از دیابت پیشگیری می‌کند.

چای ماسالا

این چای به راحتی در فروشگاه‌ها یافت می‌شود و نگرانی‌ای از بابت تهیه این چایی نداریم. بهتر است که این چای را در کنار شیر تازه گاومصرف کنیم که در این صورت میزان پروتئینی که بدن دریافت می‌کند بسیار خوب است. البته می‌توان به روش سنتی و در خانه چای ماسالا تهیه کرد که دستور تهیه آن را در آخر تقدیم می‌کنیم.

طرز تهیه چای ماسالا

۵ عدد هل سبز

۵ عدد میخک

یک عدد دارچین

۵ فنجان آب

۲۰ دانه فلفل سیاه

۱۰ سانتی متر ریشه زنجبیل تازه

۵ قاشق غذا خوری چای سیاه

چای ماسالا

دستور تهیه: میخک، هل، فلفل سیاه و دارچین را در داخل ظرفی جداگانه قرار داده و به مدت ۲ دقیقه برروی گاز نگه دارید و پس از آن گاز را خاموش کرده و صبر کنید تا سرد شود.(گاز در حالت کم و نرمال باید باشد)

در قدم بد آنها را در ظرفی مشترک با زنجبیل گذاشته و با آب ترکیب کنید و در ظرف را بسته و به مدت ۲۰ دقیقه در همان حال نگهداری می‌کنیم و به آنها حرارت می‌دهیم.

تا جوش آمدن مواد صبر می‌کنیم. نگذارید مواد به جوش برسند چراکه ادویه‌ها طعم تلخی به خود خواهند گرفت و چای نیز تلخ خواهد شد.

درآخر چای سیاه را به مخلوط اضافه کرده و تقریبا ۱۰ دقیقه صبر کرده تا تمامی مواد در آب حل شوند و چای حاضر و آماده سرو شود.

اگر دوست داشته باشید که چای شما شیرین باشد، می‌توانید که چای را مجددا حرارت داده و شکر یا عسل به آن اضافه کنید و ۵ الی ۱۰ دقیقه آن را هم بزنید تا آماده مصرف شود.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *