آدرس: زنجان- شهرک صنعتی نو آوران- خیابان صنعت 1
علت انتخاب نام آذربایجان، برای برند چای آذربایجان، معنی و تاریخچهی آن است که نشاندهندهی اصالت یک چای مرغوب است. واژهی آذربایجان نشات گرفته از واژهی آتروبات است که از نام ساتراپ میآید. ساتراپ، حکمران ایرانی هخامشیان در زمان حملهی اسکندر مقدونی به ایران است. از نظر زبانشناسان، نام وی ریشه در پارسی باستان و دین زرتشت دارد و به معنای آذربُد، نگهبان آتش یا نگهبانی شده توسط آتش است. از آنجایی که عنصر تبدیل کنندهی چای آتش است، این نام ارتباط معنوی خاصی با نام برند دارد. موسس و بنیانگذار این برند چای، حاج رمضان جعفری است که در سال ۱۳۶۸ هجری شمسی، به عنوان نمایندهی سازمان چای کشور در زنجان شروع به کار نمود. در سال ()، برند چای خالص خارجی نیکو را که چای مخلوط بهارهی سازمان چای کشور بود، پایهگذاری نمود. در سال ۱۳۷۸ با برند دو غزل به فعالیت خود ادامه داد و در سال () برند جدیدی به نام درّل را معرفی کرد. در سال ۱۳۸۵ نام برند چای خود را تغییر داد و با نام تاسوکی در این صنف فعالیت داشت. در سال ۱۳۸۹ آخرین برند را با نام چای آذربایجان پایهگذاری کرد و تا کنون تحت عنوان این برند مشغول به فعالیت است.
واردات این چای خارجی از چندین کشور بزرگ تولید کنندهی چای در جهان است:
۱-کشور سریلانکا: جزیرهای است در جنوب آسیا و واقع در اقیانوس هند که در جنوب کشور هند قرار داد. نام قدیمی آن سیلان است.
۲- شهر کلکته: این شهر واقع در کشور هند و ایالت بنگال غربی است.
۳-کشور هندوستان: کشوری در جنوب آسیا که بخش گستردهای از شبه جزیرهی هند را شامل میشود.
۴-کشور ایران: که از تولید کنندههای بزرگ چای است و این گیاه در نقاط شمالی کشور و در کوهپایهها کشت میشود. شهرهای شمالی ایران که کشتکنندهی چای هستند، از شهرهای لاهیجان رشت تا رامسر مازندران گستردهاند.
از جمله ویژگیهای یک چای خوب و مرغوب میتوان با موارد زیر اشاره کرد:
-چای خوب، پس از دم کشیدن کاملا زلال است و رنگ آن آلبالویی است. یکدست بودن جای از ویژگیهای مهم است.
-علت تندی چای، به دلیل وجود مادهای به نام تانیس است که در چای، قهوه، دمنوش و جوشاندهها وجود دارد. میزان این ماده در چای سیاه، نسبت به باقی انواع چای بیشتر است.
-چای خوب پس از گذشت ۳۰ دقیقه تغییر رنگ نمیدهد و بویی مانند حنا دارد.
از خواص و فواید چای میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-سرشار از آنتیاکسیدان که تاثیر بهسزایی در جوان ماندن سلولهای بدن و ترمیم آنها دارد.
-دلیلی برای آرامش و افزایش تمرکز است.
-هرمونهای استرسزای بدن را کاهش میدهد و عاملی برای کاهش استرس است.
-باعث کاهش تحریکپذیری، سر درد، فشارهای عصبی و بیخوابی میشود.
-احتمال حملهی قلبی و سکتهی مغزی را کاهش میدهد.
-عاملی برای مهار تورم و التهاب روده است.
-محافظت کنندهی پوست است.
-موجب افزایش سوخت و ساز بدن است.
-عاملی برای جلوگیری از ابتلا به آرتروز است.
– هضم غذا را راحتتر و بهتر و از بروز درد شکم جلوگیری میکند.
-عاملی برای کاهش چربی خون و کلسترول خون است.
تمامی این موارد، چای را به نوشیدنی محبوب ایرانیان بدل کردهاست و هر روزه تعداد بیشتری از مردم به مصرف چای روی میآورند.
چای آذربایجان، معنای کیفیت برای یک چای مرغوب است.
واژهی آذربایجان نشات گرفته از واژهی آتروبات است که از نام ساتراپ میآید. ساتراپ، حکمران ایرانی هخامشیان در زمان حملهی اسکندر مقدونی به ایران است. از نظر زبانشناسان، نام وی ریشه در پارسی باستان و دین زرتشت دارد و به معنای آذربُد، نگهبان آتش یا نگهبانی شده توسط آتش است. از آنجایی که عنصر تبدیل کنندهی چای آتش است، این نام ارتباط معنوی خاصی با نام برند دارد.